Oppikirja

Hinnoittelu ja kannattavuus matkailu- ja ravitsemisalalla

Mitä tarkoittavat sisäinen laskentatoimi, muuttuvat kustannukset, käyttökate ja majoituskapasiteetti? Kuinka laaditaan tuloslaskelma ja määritellään myyntitavoite?
Miten hinnoitellaan moottorikelkkasafari? Miten parannetaan ruokaravintolan tai mökkivuokrauksen kannattavuutta?

Hinnoittelu ja kannattavuus matkailu- ja ravitsemisalalla -kirja vastaa näihin kysymyksiin huomioimalla alan erityispiirteitä.

Linkki kirjan digitaaliseen versioon

Kirja sisältää

- hinnoittelu- ja kannattavuuslaskennan lähtökohtia
- tuotteiden hinnoittelua ja tuotepakettien rakentamista
- kannattavuuden suunnittelua, hallintaa ja hinnoittelua
- laskentamalleja ja lisämateriaalia.

Kirja on tarkoitettu restonomiopiskelijoiden oppikirjaksi
sisäisen laskennan kurssille. Sitä voidaan käyttää
myös ammatillisen perusopetuksen jatkokursseilla sekä
matkailu- ja ravitsemisalan aikuisopetuksessa ja yrittäjän
käsikirjana.

Tekijät
Selander, Kai         
Valli, Vuokko                

WSOY, 2007
ISBN: 978-951-0-31936-9