Remontointia ja elämää Italiassa

Remontointi ja elämä Italiassa on ollut vaiherikasta toimintaa. Tässä on selostusta Casa Martinin virittämisestä vuokrauskuntoon. Suurin haaste on ollut tietysti Italian kieli. Kovin moni ei puhu täällä englantia ja melko nopeasti todettiin, että on parempi, että edes toinen osapuoli ymmärtää jotain. Kannattaa siis toimia vaikka googlen kääntäjän kanssa Italiaksi. Kaikenlaista on tapahtunut. Välillä ihmetyttää, kun ei tapahdu mitään, mutta taas jotkut asiat hoituvat todella rivakasti ja laadukkaasti. Selvä ero Suomeen on se, että jos homma ei onnistu, sitä ei sanota selvästi. Pitää vaan vaihtaa äkkiä tekijää. Nyt alkaa toimintatavat olla selvillä ja italiankieli sujuu, joka helpottaa elämää. Englannilla ei pärjää maaseudulla. Suuri kiitos italialaisille ystävillemme moninaisesta avusta. Vuokrahuvila Casa Martin on valmiina asiakkaita varten.

Tästä aloitettiin. Yläkerta oli kohtuullisessa kunnossa. Ensimmäisenä siistitiin betonivalut talon ympäriltä ja maalattiin talo valkoiseksi.
Nyt on kaikki terassit ja talon ympärys laatoitettu. Talon vanhat pihakalusteet maalattiin.
Yläkerran kylpyhuone meni kokonaan uusiksi. Ensin firma teki putkityöt, Muratore laatoitti ja asensimme itse kalusteet.
Alakerrassa kaksi cantiinaa remontointiin makuuhuoneiksi. Seinissä oli runsaasti tasoittamista. Tämä oli haastavaa, kun tämmöistä ei oltu tehty aikaisemmin ja materiaalien valinta vaikea. Noin 50 erilaista laastia tarjolla.
Putkityöt hoitui rivakasti. Todella ripeitä kohteliaita nuoria miehiä. Italiassa ei ripusteta mitään putkia seinille. Vesivahinko ei täällä ole suuri katastrofi. Seinät ja lattiat kuivuu viimeistään kesällä . Missää ei ole villaa ja seinät hengittävät muutenkin.
Pienempään kellarihuoneeseen tehtiin varasto kipsilevystä.
Entisen omistajan jättämä Suzuki muutettiin traktoriksi. Ei ole papereita ja ohjaus oikealla, joten ei kannata myydäkään. Offroadia voi myös harrastaa. Tuo on oikea maastoauto. Etenee yllättävän hyvin ihan katurenkailla.
Alkuperäiset ovet löytyi katoksesta. Tuolla on varasto.
Alakerran toiseen cantinaan tehtiin uusia lattiavalu viime syksynä. Uskomattoman kuivaa betonia teimme. Päälle sementtilitkua, joka liipattiin koneella. Lattiasta tuli todella hyvä laatoitusta varten. Pinta on kova, eikä halkeile, mutta pystyy helposti piikkaamaan tarvittaessa. Kottikärryt ei saa olla liian suuret.
Casa Martinin pihalle asennettiin kaasusäiliö. Lämmitys, lämminvesi ja keittölevyt toimii kaasulla. Lämmitys on kätevä. Patterit lämpiävät todella nopeasti vesikierrolla. Caldaia on 1,5 m x 0,5 kokoinen webasto. On energiatehokasta, kun lämmin vesi lämmitetään vasta sitten, kun avaa hanan. Kestää tosin vähän aikaa. Kainiemessä pidetään kesällä 1000 L vettä varaajassa lämpinänä siltä varalta, jos joku menee suihkuun. Kahden metrin kuopassa ei ollut yhtään kiveä.
Yläkerrassa ei paljon tarvinnut rempata. Kylpyhuoneen lisäksi vaihdettiin vanha kaasu-uuni uuteen. Saatiin tämä toimimaan nyt ilman kaasupulloa, kun on iso bombola pihalla. Uuni toimii sähköllä. Sähköä tulee taloon sen verran, että valot vilkkuu, kun käyttää mikroaatouunia. Mikroa eivät paikalliset suostu käyttämään. Jos ruoka jäähtyy se syödään kylmänä.
Kylpyhuone muurattiin nurkkaan. Nurkassa ollut ovi muurattiin umpeen jo aiemmin. Tässä tilassa on ollut lehmiä. Seinällä on vielä kiinnitysrenkaat. Ikkunat tilattiin viime syksynä.
Melko paljon työvaiheita, kun putket piti koteloida ja rapata seinän näköiseksi. Liitokset vahvistettiin lasikuitunauhalla. 395 kertaa pestiin sankot ja lastat. Myös sähköjohdot piikattiin seinän tai katon sisään. Uusia sähköjohtoja piti vetää runsaasti.
Välillä tentiin maataloustöitä. Oliiviöljyn valmistuksen lisäksi pitää raivata metsäpalstoja. Naapurimme Roberton kanssa tehtiin diili. Ostin yhteiskäyttöön trincian, joka pieksää oksat ja heinät silpuksi, ja saan lainata heidän traktoriaan. Täällä käytetään matalia telatraktoreita, kun muut ei pysy pystyssä eikä kulje ylämäessä. Niitä on myös Ferrari ja Lamborghini -merkkisiä. Tuo on Fiat. Pikkipensas valtaa kaikki, jos ei leikata välillä. Ei oikein raivaussaha tehoa tuohon. Puut on tarkoitettu sahatavaraksi.
Video oman oliiviöljyn tekemisestä.
Tuntui, että miten polttopuuta käytään yleisesti lämmitykseen, vaikka eihän tuolla ole metsääkään. Kun asiaan perehtyy huomaa, että puuta on aika paljon tarjolla. Kun yhden tuommoisen tammen kaataa niin puita riittää pitkäksi aikaa. Tammi on todella kovaa, kuten on tiedossa. Kirves kilahtaa, kuin löisi kiveen, mutta sitten puu halkeaa kuitenkin.
Laadukkaita laattoja on loputtomasti tarjolla, eikä maksa paljoa. Myös erilaisia laasteja ym. on loputtomasti. Pientä haastetta tietää mitä ostaa. Itse tehtiin myös laatoitus. Vähän piti miettiä mistä aloittaa, ettei jää pieniä suikaleita jonnekin.
Annea piti ruokkia pari päivää nurkassa, kunnes laasti kuivui. Onneksi on joku ketterä naisvahvuudessa.
Ruotsalaisilta ystäviltä saatiin peräkärry lainaksi. Autossa oli 1,5 vuotta sitten umpeen menneet saksankilvet ja kärry rekisteröity Ruotsiin. Onneksi ei kukaan pysäyttänyt. Kiitos Janne ja Pia.
Kovin puristus oli auton rekisteröinti. Ostettiin auto Saksasta ja otettiin siihen 30 pv siirtokilvet. Kesti 1v 3 kk ennen kuin saatiin Italian kilvet. Ongelmaksi selvisi etunimeni, joka oli kirjoitettu järjestelmään väärin Kotarin rekisteröinnissä. Ensimmäinen toimisto ei vaan kertonut mikä on ongelma ( tai ei tiennyt itsekään). Erilaisia selityksiä vuoden ajan. Kolmas toimisto hoiti sitten asian viikossa. Vähän hirvitti ajella vuoden vanhoilla Saksan kilvillä ja Suomesta otetulla vakuutuksella, joka ei varmasti olisi kelvannut tosipaikassa. Ongelma näissä tilanteissa on, kun et tiedä miten asioiden pitäisi oikeasti hoitua.
Alakerran huoneisto on nyt valmis. Piano 1800-luvulta ostettiin kirpparilta. Toimii. Seinällä Annen harrastus: Kranssien tekeminen
Muutamana päivänä käytiin retkeilemässä. Noin tunnin matkan päässä on kaksi vuoristokohdetta. Toisessa voi lasketella talvella. Roomaan on alle 3 h tuntia ja lennetään sitä kautta. Ei ole kuitenkaan siellä tullut näillä retkillä käytyä.


Ajankohtaista


Remontointia ja elämää Italiassa
Remontointi ja elämä Italiassa on ollut vaiherikasta toimintaa. Tässä on selostusta Casa Martinin virittämisestä vuokrauskuntoon. Suurin haaste on ollut tietysti..
Lue lisää...
Korona lisäsi mökkien kysyntää
Koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset lisäsivät selvästi suomalaisten matkailijoiden kiinnostusta Kainiemeä kohtaa. Saimme paljon uusia asiakkaita, joista muutamat ehtivät vierailla kaksikin kertaa..
Lue lisää...
Casa Martin valmiina vuokralle
Tervetuloa tutustumaan rauhalliseen ja aitoon Abruzzon alueeseen.
Lue lisää...